Designriporter

Designriporter

Moholy-Nagy ösztöndíj 2009

2010. február 10. - designriporter

A tegnapi sikertelen kísérlet után ma szépítettem, azaz bejutottam a Moholy-Nagy László Formatervezési és a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállítására. Persze ma is csak éppen hogy, de feltétlenül megérte. A kézműves részhez nem szólnék hozzá, mert egy-egy ilyen kiállítás után mindig rá kell jönnöm, hogy nem igazán értem, mire jó egyik-másik alkotás... bezzeg a formatervezési rész! Érdemes megnéznie mindenkinek, aki a szép és okos tárgyakat szereti.

Nagyon tetszett Vajta Mónika radiátorburkolata, ami fiatalos, friss, dinamikus darab, és Szentgyörgyi Szandra lámpája is nagyon izgalmas formailag. A Herendi Porcelánmanufaktúra számára készített mindkét munka (Becker Judit: fürdőszobai szett, Buzás Andrea: parfümös "üveg") finom, elegáns, stílusos, és ezzel nagyon harmonizál a csomagolás, melyet Buzás Andrea a termékéhez tervezett. Ugyan még messze nem babázok, de nagyon ötletesnek találtam Dévai Zsófia babahordozó ruháit, melyekbe integrálva volt a gyerektartó rész, de azt kiszedve is hordható, sőt csinos kabátokat kapunk. Tetszett Magony Zsuzsanna táskájának alapötlete is, ahol a táska felosztását, szerkezetét a belerögzíthető zsebekkel, elválasztókkal lehet testreszabni és a Pozsár Péter pavilonrendszere is, amely például katasztrófák idején kimondottan jól jön, de kevésbé drámai eseményeken is helytáll.
Volt persze olyan is, ami nem tetszett: Bányai Ildikó Inez ruhái nekem már képzőművészet, és Stiblo Ferenc munkája is túl retrónak tűnik a kiállítási plakáton, a szó rossz értelmében.
Pár kép a témában blog.hellodesign.hu-n.

A két ösztöndíj ösztöndíjasai közül hattal a februári Design Meetupon (február 19., Kino) is lehet találkozni, ahol 8-8 percben mesélnek majd a projektekről.

Helyszín: Iparművészeti Múzeum, 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
Nyitva: március 21-ig, kedd-vasárnap 10.00-18.00 (belépőt csak 17.30-ig lehet venni)

A bejegyzés trackback címe:

https://designriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr11748178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása