Designriporter

Designriporter

Design és kultúra

2010. március 16. - designriporter

Úgy gondolom a tervezésnek csak az egyik oldala az intuitív alkotás, a másik oldalon viszont ott kell lennie a tudatos, gondolatokkal teli tartalomnak. Szerintem csak így lehet a dolog teljes és egész. Pont emiatt gondolom, hogy a tervezés gyakorlása mellett, valamint a sok gyakorlati példa szemlézése, szemlélése közben érdemes a designról gondolkodni is. Átgondolni a helyét a világban, a viszonyát a hétköznapokhoz, a tudományokhoz fűződő kapcsolatát, az előnyeit, a hátrányait, a funkcióit, a lehetőségeit.

Kevés magyar nyelvű könyv van a témában, éppen ezért örömteli, hogy megjelent Szentpéteri Márton: Design és kultúra című könyve. A Moholy-Nagy Egyetem docensének könyve nem csak megjelent, hanem bárki számára hozzáférhető, ugyanis ingyenesen letölthető. Jó olvasást!

Forrás: octogon.hu / építészfórum

A bejegyzés trackback címe:

https://designriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr121845677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása